Do poczytania - dla osób wyrzucających śnieg z chodnika na ulicę!
Dziennik Ustaw
Dz.U.2022.2151 t.j.Akt obowiązujący
Wersja od: 29 listopada 2022 r. do: 17 kwietnia 2026 r. Rozdział 11 - Wykroczenia przeciwko bezpieczeństwu i porządkowi w komunikacji - Kodeks wykroczeń. Art. 91
Zima nie odpuszcza? Zimą się jeszcze nie zaczęła na dobre ,mamy grudzień i dopiero drugi dzień opadów a tytuły prasowe takie katastroficzne. Jakby sypało tydzień beż przerwy to wtedy można mówić że zima nie odpuszcza.
Przypomniała mi się normalna zima, jak za młodych lat (za stary nie jestem) dowaliło tak w listopadzie i leżało przez całą zimę.
Jechalem rano z Golesz do Piotrkowa ,droga przez Zarnowice,Polichno pieknie wyczyszczona oby tak dalej.
Każdy wyrzuca śnieg na jezdnię przecież nie wrzucę go do śmietnika
Śnieg w grudniu to nic nowego. Niestety wielu roszczeniowych malkontentów chciałoby mieć 100% czarne jezdnie i chodniki bez grama śniegu. Ja mieszkam w prywatnym domu i wczoraj kilka razy odśnieżałem, a mimo to mam kilkucentymetrową warstwę na podwórku. Przy takich opadach najważniejsze jest utrzymanie przejezdności dróg. Przestanie padać, służby posprzątają. Może warto, żeby mieszkańcy blokowisk też odrobinę poczuli smak zimy i złapali za łopaty, żeby odśnieżyć wejścia do klatek schodowych... no ale po co... przecież płacą czynsz to im się należy...
Zdjęcie 20... szanowny pan wyrzuca śnieg na drogę. Przy okazji pozdrawiam szanownych państwa z ul. Wiślanej (segmenty), którzy notorycznie wyrzucają śnieg z chodników na środek drogi. BRAWO WY. Za takie coś jest mandat...
O 5.30 chodniki przy Sikorskiego od Armii Krajowej do Auchana plugy nie widzialy.
Na zdjęciu jeden, jedyny sprawiedliwy, to na pewno Zenek, ten od Rosiewicza, a cała reszta, pod pierzynami, telefon w dłoń i dalejże narzekać. A wstawać, brać się za łopaty, nie narzekać i nie biadolić. Będzie to na pewno z korzyścią dla zdrowia i niepotrzebna jakieś tam siłownia.
zima znowu zaskoczyła piotrkowskich drogowców....
a1 pieknie odsniezona
s12 pieknie odsniezona
s8 tez pieknie odsniezona
a piotrkow jak to piotrkow czy inna wies nic nie zrobione
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!